Counter Strike Spil Historie

Robert Nagy -

Counter strike er i dag en kæmpe industri, hvor de bedste spillere er verdensstjerner og bliver fulgt af millioner af fans. Dette er dog historien i dag, anno 2020. I starten af 90’erne, hvor det hele startede, så det dog ganske anderledes ud. 

Counter Strike blev skabt af en canadisk studerende ved navn Mingh Le, der i 1999 udgav en modificeret beta version af det populære spil Half Life, som han i stedet kaldte Counter Strike. Spillet var en forenklet version, der kun indeholdte 4 baner og 9 våben. Spillet fyldte i øvrigt kun 10 MB. 

Efter to år blev rettighederne købt af spilfirmaet Valve, der udgav Counter Strike 1.0, hvor de ikoniske baner CS Assault og Cobblestone var med. 

I 2003 kom det helt store gennembrud for Counter Strike, der blev kaldt Counter Strike 1.6. Dette var den sidste opdatering på spillet, og var startskuddet til noget rigtig stort. 

I dag spiller man det, der hedder CSGO. Spillet udkom tilbage i 2012, og har i dag solgt over 30 millioner eksemplarer. Det er i dag også en professionel sport, hvor dygtige spillere over hele verden spiller om store penge, stjernestatus og kontrakter. 

Kan kan oven i købet oddse på kampene på lige fod med andre sportsgrene som fodbold, håndbold og lignende.