Hvem Opfandt DOTA?

Jumpstory -

DOTA er en bane til Warcraft 3-udvidelsen "The Frozen Throne". DOTA er baseret på Aeon of Strife-modden fra StarCraft. DOTA blev opfundet af designerne IceFrog, EUl og Steve Feak. 

De tre designere lavede den første udgave af DOTA i 2003. Spillet spilles dagligt af op mod 1,2 millioner spillere. Der har været tilfælde, hvor spillet har haft op mod tre millioner spillere på en dag.

Hvad er DOTA?

DOTA er som sagt en bane til Warcraft 3-udvidelsen The Frozen Throne. Spillet kan spilles af op til 10 spillere, der er fordelt på de to hold, Sentinel og Scourge, der bekæmper hinanden i spillet.

DOTA blev i 2013 efterfulgt af DOTA 2, der ikke blot er en udvidelse men et regulært spil. DOTA 2 er et såkaldt MOBA (multiplayer online battle arena-spil).

Her kæmper to hold om at ødelægge modpartens base. Baserne er usårlige, indtil holdet har gennemført en række opgaver/mål. 

Selve udviklingen af DOTA 2 begyndte med ansættelsen af IceFrog ved Vale i 2009. 

DOTA 2 er i dag meget populært og spilles tit af op mod 800.000 spillere på samme tid. Spillet har gennem årene fået lidt kritik for, at det er svært at lære. Man skal derfor afsætte en del tid, hvis man gerne vil være en god DOTA-spiller.

DOTA2 er et onlinespil og kan derfor kun spilles via en computer. DOTA og DOTA2 er derfor ikke tilgængeligt til platforme som Playstation og Xbox.

Det er som udgangspunkt gratis at spille DOTA 2, hvilket sker online. Det koster dog penge at få adgang til en lang række af spillets features og funktioner. Så man kan godt argumentere for, at det ikke er gratis at spille DOTA 2, hvis man gerne vil have det fulde ud af det.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til vores indlæg her. På avXpertens webshop finder du alverdens smart teknologi samt grej til kontoret eller gamer rummet som fx ny gamer stole, et nyt tastatur, musemåtte eller headset.