Hvem Opfandt PUBG?

Jumpstory -

Hvis forkortelsen PUBG er græsk for dig, så har du sandsynligvis rundet de 30 år. PUBG står for Players Unknown's Battleground og er et online multiplayerspil med en såkaldt battle royale-funktion, hvor alle spiller mod alle. 

Spillet blev opfundet af Brendan Greene, hvor det første Battlegrounds-spil blev udgivet i 2017. I 2016 blev Greene kontaktet af det sydkoreanske spiludviklingsfirma, Bluehole, med henblik på at udvikle et spil på baggrund af Greenes mods.

Hvad er PUBG?

Spillet bygger på de såkaldte "mods", der er modifikationer af eksisterende spil. Greene udviklede først disse, hvorefter han vendte fokus mod selv at skabe sit eget spil - og det blev så Players Unknown's Battleground.

Man kan godt tale om en øjeblikkelig succes, da PUBG blev udgivet i slutningen af 2017. På få måneder havde spillet flere end 3.000.000 onlinespillere. Spillet er i dag solgt i flere end 50.000.000 udgaver, mens mobiludgaven er blevet downloadet af flere end 200.000.000 mennesker. 

Brendan Greenes effekt på spillemarkedet stopper ikke ved udgivelsen af Players Unknown's Battleground. Spillet har dannet grundlaget for skabelsen af spil som Fortnite og Apex Legends. Fortnite har endda overgået  Players Unknown's Battleground på indtjeningssiden, så der er tale om nogle massive spil, der er skabt på fundamentet af  Players Unknown's Battleground.

Mens spillet har været et massivt hit, så er det faktisk blevet forbudt i enkelte lande, hvor det menes at være skadeligt og vanedannende for unge mennesker. Det er dog lovligt i Danmark, hvor spillet er sat til at blive spillet af børn og unge fra 14 år og op.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af smarte kabler, gadgets og anden elektronik på avXpertens webshop. Find eksempelvis en smart lamineringsmaskine med tilhørende lamineringslommer som kan beskytte dine følsomme dokumenter.